Arkivguiden   >   Arkivguidens Blogg   >   Inlägg   >

VÄLKOMMEN TILL ARKIVGUIDENS BLOGG!

2016-08-12

Då är det dags att också foga en blogg till Arkivguiden.

Här kommer Arkivguidens utgivare, d.v.s. undertecknad, att framföra synpunkter på stort och smått inom släkt- och hembygdsforskningens värld. Till skillnad från Arkivguidens Forum är bloggen alltså inte öppen för allmänheten - d.v.s. andra kan inte skriva, men det är tillåtet att läsa. Smiley

Nu kommer säkert en och annan 'bloggfundamentalist' att säga att detta inte är någon riktig blogg, eftersom det inte finns någon möjlighet att kommentera inläggen - men det är i så fall deras högst personliga åsikt. Smiley Dessutom är det så att många bloggar som rent tekniskt har kommentarsmöjlighet (d.v.s. använder ett särskilt bloggprogram med kommentarsfält inbyggt) har denna avstängd för att inte dränkas i spam.

I Arkivguidens Blogg behövs det dock inte någon kommentarsmöjlighet vid själva inläggen. Det finns ju också ett forum i Arkivguiden - om det börjar att klia i fingrarna på någon som läser här, vilket inte kan uteslutas... Smiley Kommentarer till blogginläggen hänvisas alltså till Arkivguidens Forum, och när det redan finns en diskussion om samma ämne där, så kommer det att länkas dit från respektive blogginlägg.

Hur ofta kan man då förvänta sig inlägg här? Ingen aning. Smiley Inlägg kommer helt enkelt att skrivas när det finns något att skriva om (vilket det i och för sig alltid gör) och tiden räcker till för att skriva det (vilket den långt ifrån alltid gör). Ibland kan det kanske komma ett par inlägg samma dag, och ibland kan det förmodligen gå några veckor mellan inläggen.

Jörgen Tollesson
Om Arkivguidens Blogg
© Jörgen Tollesson     ·     Epost